Перейти из форума на сайт.

НовостиФайловые архивы
ПоискАктивные темыТоп лист
ПравилаКто в on-line?
Вход Забыли пароль? Первый раз на этом сайте? Регистрация
Компьютерный форум Ru.Board » Общие » Темы по региональным встречам (v.1.0a) » Украинцы тут V

Модерирует : 3xp0

LelikV (17-02-2005 13:11): http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=29&topic=7692  Версия для печати • ПодписатьсяДобавить в закладки
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

TechSup

Интеллигент™
Редактировать | Профиль | Сообщение | Цитировать | Сообщить модератору

СТАТЬЯ, КОТОРАЯ ВЫИГРАЛА НА КОНКУРСЕ "Я - УКРАИНЕЦ!"

Я не люблю сало, не ношу вышиванку и не знаю слов украинского гимна. Я не переплывал Днепр и не умею танцевать гопак. На моем столе не лежит "Кобзарь", а на стене не висят рушники. Моя кровь красная, а не желто-голубая. Я не склоняю "пальто" и "кино", и три самых важных слова я сказал на русском языке. Я - украинец?  

Я болею за "Динамо", за Кличко и Клочкову. Я видел эту землю из иллюминатора Боинга, но я вернулся. Мне не нужны неоновые города и силиконовые женщины. Я не буду жить там, где улицы без имен, а люди без отчеств. Я останусь здесь. Здесь земля еще не остыла от огня, и еще не стерлись на плитах имена незабытых предков. Здесь девушки читают в метро и пишут стихи на парах по термодинамике. Здесь на деньгах поэты, а не президенты. Здесь шутят смешно и улыбаются честно. Из сердца не вычеркнуть пятую графу. Я - украинец.  

Я люблю узкие улицы Львова и Харьковские проспекты. Мне стали родными беззаботная Одесса, деловитый Донецк и легендарная Полтава. Я не верю патриотам на трибунах, но верю патриотам в окопах. Я верю в эту страну: я доверяю этому воздуху - он держит купол, этим горам - они держат страховку, этим людям - они держат слово. Я люблю стук каблучков по плитке Крещатика, скрип снега в Карпатах и шуршание крымской гальки. Мне никогда не забыть украинской колыбельной и поцелуя на Андреевском.  

А еще: мне часто снится необъятное небо и поле подсолнухов. И мой сын родится здесь. Я - украинец!

• Днепропетровск
  • Донбасс (Донецк, Луганск)
  • Запорожье
  • Киев
  • Крым
  • Луцк
  • Львов
  • Николаев
  • Одесса
  • Сумы
  • Харьков
  • Ужгород

Украинцы были тут, тут и тут и даже тут

• Всего записей: 4763 | Зарегистр. 27-08-2001 | Отправлено: 19:39 17-12-2004 | Исправлено: karabas, 11:14 14-01-2005
    Yamb

Full Member
    Мне понравилось вот это высказывание

Цитата:
    сам дьявол помог украинке выиграть Евровидение

Сильно звучит.
    Отвечая на вопросы Karina

Цитата:
    Или ты хочешь сказать,что ВР не должна руководствоваться законом, а должна лишь волей народа?

Именно так. Это закреплено в конституции.

Цитата:
    А если народ захочет поставить 8 президентов, захочет отменить деньги,велит немедленно на Луну лететь или раздать весь бюджет наличными немедленно,или еще какой бред-тоже будем руководствоваться народом?

К вашему сведению да.

Цитата:
    А из той фразы именно и следовало,что закон-это фигня,к ВР он вообще не относится и она ему не должна подчиняться.

Совершенно верно, Врховная Рада не подчиняется никаким законам. Это следует из того что именно она эти законы сама создает и отменяет.

Опять же, для вас это дикость?

Добавлено
    И извольте на этот раз ответить а не перейти на другую тему.

Всего записей: 532 | Зарегистр. 14-09-2003 | Отправлено: 23:20 23-12-2004
    Samovarov

BANNED
    Karina
    Тебе конституцию процитировали... Зачем додумывать? Верховная Рада по определеню должна быть на сторане народа, вот и все.

Цитата:
    это ты повторяешь по свою тупость

Это чтоб паказать тебе, мне не важны личные амбиции, мне нужна ОБЕКТИВНОСТЬ (можешь похихихать) или ,на худой конец, логика в словесных оборотах. Зачем огульно обвинять кого либо?

Всего записей: 357 | Зарегистр. 20-03-2002 | Отправлено: 23:26 23-12-2004
    Karina

Влюблённый котёнок
    Yamb

Цитата:
    Именно так. Это закреплено в конституции.  

Люди,а люди...Если вы мне собираетесь аппелировать лозунгами и фразами"гарант конституции""на благо народа клянусь служить" итд-то я не буду спорить.Софистика малость поднадоела.

Цитата:
    Совершенно верно, Врховная Рада не подчиняется никаким законам

Ну и чт ты хочешь ан это услышать?А если верховная рада захочет расстрелять парламент,или там прохожих?То их не посадят?Потому что уголовный кодекс к ним не относится?Закон существует как бы сам по себе,а они-сами по себе?И во главе гос-ва не стоит закон и его соблюдение?то есть Вреховная Рада НЕ состоит из граждан Украины?Потому как каждый гражданин должен подчиняться Закону вообще-то!

Цитата:
    Опять же, для вас это дикость?  

Да,для меня дикость такие сентенции!Что какой-то орган власти не должен подчиняться Закону!закон для всех один!

Всего записей: 4899 | Зарегистр. 07-01-2004 | Отправлено: 23:43 23-12-2004
    uncleua

Silver Member
    Редактировать | Профиль | Сообщение | ICQ | Цитировать | Сообщить модератору
    Samovarov
    Не хошь про "отравление" Ю почитать?

The YUSHCHENKO 'POISON PLOT' FRAUD

Цитата:
    3. Был ли забор крови у Ющенко произведен независимой комиссией, или ее взял один врач из вышеназванной клиники, а затем разослал в различные институты? (Понятно, что при таком заборе в международные лаборатории можно отослать любую кровь — другого человека, либо специально подготовленную.)  

3. Ключевым вопросом в расследовании истории с отравлением Ющенко (сначала — РИЦИНОМ, по сообщению Ю.Костенко, председателя Украинской народной партии — бывшего Народного Руха, потом — БИОЛОГИЧЕСКИМ ОРУЖИЕМ, по сообщению А.Зинченко — вице-спикера ВР Украины, бывшего эсдека, перебежавшего к Ющенко и ставшего руководителем избирательного штаба) — теперь уже по сообщению Рудольфинерхаус — ДИОКСИНОМ, — является АНАЛИТИЧЕСКАЯ ЧАСТЬ. В аналитической части за универсальными стандартами непреложно должны быть ПУБЛИЧНО выполнены следующие требования:  

а) забор проб крови, слизистых оболочек, биопсия — специально созданной НЕЗАВИСИМОЙ МЕЖДУНАРОДНОЙ КОМИССИЕЙ ЭКСПЕРТОВ (с участием официальных представителей Украины, как заинтересованной стороны), шифровка этих проб вместе с несколькими КОНТРОЛЬНЫМИ ПРОБАМИ от других объектов.  

б) направление всех этих проб в НЕСКОЛЬКО НЕЗАВИСИМЫХ НАИБОЛЕЕ АВТОРИТЕТНЫХ ЛАБОРАТОРИЙ, в том числе в лабораторию заинтересованной страны (Украина) или другую, но по ее согласию. Сохранение в тайне результатов исследований всеми лабораториями и сторонами и гарантированное засекреченное представление результатов исследований НЕЗАВИСИМОЙ МЕЖДУНАРОДНОЙ КОМИССИИ ЭКСПЕРТОВ. Только в этом случае можно говорить об объективности забора проб и проведенных по ним анализов, а все остальное — это информационный шум, цена которому 1 копейка в базарный день.  

http://www.ua-pravda.com/poison231204.shtml

----------
    "Немногие умы способны подняться над умствованием, а умы, зашедшие за безумство - и вовсе редкость..." © Партенид. Соблазны, книга 4.

Всего записей: 2152 | Зарегистр. 11-04-2002 | Отправлено: 00:06 24-12-2004
    Squee

Newbie
    Samovarov

Цитата:
    Я могу подтвердить, что в киеве анти Януковской рекламы нет. Интересно узнать мнение одесситов и донетчан, это правда?  

Не могу ни подтвердить, ни опровергнуть. По фотографии тяжело распознать место. Вроде бы похоже на железнодорожные кассы на Среднефонтанской, но это находится далеко в стороне от моих обычных маршрутов. Да и сама фотография вызывает некоторые сомнения - не видны стойки крепления бигбордов, и сами они почему-то сдвинуты друг относительно друга. Если увижу что-то подобное в другом месте - скажу. Правда, машиной я не ездил довольно давно, а в общественном транспорте обычно читаю...
    Что же касается предвыборной рекламы вообще, то в городе процентов, наверно, 90 бигморд было Януковича. Из других кандидатов видел 4-5 щитов Кинаха и 2 щита кандидата с мордой Жерара Депардье (фамилии не запомнил ). Рекламных щитов Ющенко, Мороза, Симоненко и прочих не видел вообще. Один раз видел оранжевую палатку - возле кинотеатра "Родина".

Yamb

Цитата:
    Karina Цитата:Или ты хочешь сказать,что ВР не должна руководствоваться законом, а должна лишь волей народа?  

Именно так. Это закреплено в конституции

Не совсем так. За соблюдением закона следит прокуратура, за соответствием законов Конституции - Конституционный Суд.

Цитата:
    Karina Цитата:А из той фразы именно и следовало,что закон-это фигня,к ВР он вообще не относится и она ему не должна подчиняться.  

Совершенно верно, Врховная Рада не подчиняется никаким законам. Это следует из того что именно она эти законы сама создает и отменяет.  

И опять-таки не совсем так. ВР рада может принять и отменить любой закон, но только при условии, что это происходит с соблюдением действующих законов и Конституции.

Samovarov

Цитата:
    Тебе конституцию процитировали... Зачем додумывать? Верховная Рада по определеню должна быть на сторане народа, вот и все.

Я этого не делал, но могу и процитировать. Итак, господа-товарищи, прошу любить и жаловать - Конституция Украины:

Цитата:
    Стаття 79. Перед вступом на посаду народні депутати України складають перед Верховною Радою України таку присягу: "Присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу.  
    Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників".  
    Присягу зачитує найстарший за віком народний депутат України перед відкриттям першої сесії новообраної Верховної Ради України, після чого депутати скріплюють присягу своїми підписами під її текстом.  
    Відмова скласти присягу має наслідком втрату депутатського мандата.  
    Повноваження народних депутатів України починаються з моменту складення присяги.  

И ещё (прошу прощения за большую цитату):

Цитата:
    ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

РІШЕННЯ  
    КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ  
    у справі за конституційним поданням 50 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень статей 75, 82, 84, 91, 104 Конституції України  
    (щодо повноважності Верховної Ради України)  

м. Київ
    17 жовтня 2002 року
    N 17-рп/2002 
    Справа N 1-6/2002 

[skip]

На підставі викладеного та керуючись статтями 147, 150 Конституції України, статтями 51, 63, 95 Закону України "Про Конституційний Суд України", Конституційний Суд України вирішив:  

В аспекті порушених у конституційному поданні питань:  

1. Положення статті 75 Конституції України у взаємозв'язку з положеннями статей 5, 76, 85 Конституції України треба розуміти так, що Верховна Рада України як орган державної влади є колегіальним органом, який складають чотириста п'ятдесят народних депутатів України.  

Верховна Рада України за своєю природою є представницьким органом державної влади і здійснює законодавчу владу. Визначення Верховної Ради України єдиним органом законодавчої влади означає, що жоден інший орган державної влади не уповноважений приймати закони.  

Повноваження Верховної Ради України реалізуються спільною діяльністю народних депутатів України на засіданнях Верховної Ради України під час її сесій.  

2. Положення частини другої статті 82 Конституції України щодо умов повноважності Верховної Ради України у взаємозв'язку з положенням частини четвертої статті 79 Конституції України треба розуміти так, що Верховна Рада України є повноважною, тобто правомочною приймати закони і реалізовувати інші конституційно визначені повноваження, за умов обрання не менш як двох третин від її конституційного складу і складення новообраними народними депутатами України присяги. Ця конституційна вимога є умовою повноважності Верховної Ради України протягом всього періоду скликання і не може розглядатися лише як підстава для відкриття її першого засідання першої сесії.  

Верховна Рада України правомочна приймати закони і реалізовувати інші конституційно визначені повноваження за умови присутності на її пленарних засіданнях на момент голосування не менше тієї кількості народних депутатів України, яка згідно з Конституцією України необхідна для прийняття відповідного рішення (частина четверта статті 89, стаття 91, частина четверта статті 94, частини друга, п'ята, шоста статті 111, частина перша статті 135, стаття 155, частина перша статті 156).  

3. Положення статей 82, 84, 104 Конституції України стосовно юридичного змісту понять "сесія" та "засідання" Верховної Ради України і необхідної кількості присутніх на засіданні народних депутатів України треба розуміти так, що Верховна Рада України працює протягом певних періодів - сесій, на які вона збирається у конституційно визначені строки, як правило, двічі на рік.  

Основною формою діяльності Верховної Ради України є пленарні засідання під час сесій, які є регулярними зібраннями народних депутатів України відповідного скликання у визначений час, у визначеному місці і які проводяться за встановленою процедурою. На пленарних засіданнях розглядаються питання, віднесені Конституцією України до повноважень Верховної Ради України, і шляхом голосування народних депутатів України приймаються рішення з цих питань.  

4. Положення частин другої, третьої статті 84 та статті 91 Конституції України щодо участі народних депутатів України у прийнятті Верховною Радою України рішень треба розуміти так, що коли за пропоноване рішення проголосувала визначена Конституцією України кількість народних депутатів України, воно вважається прийнятим незалежно від того, скільки народних депутатів України не брали участі у голосуванні. Неучасть певної кількості народних депутатів України у голосуванні не є складовою процесу прийняття рішень Верховною Радою України.  

5. Рішення Конституційного Суду України є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскарженим.

Добавлено
    Karina
    Цитата:
    А если верховная рада захочет расстрелять парламент

Если какой-либо другой страны, то - пожалуйста, имеет полное право. Если же свой собственный... Тоже - пожалуйста. На 450 самоубийц станет меньше.

Всего записей: 9 | Зарегистр. 10-12-2003 | Отправлено: 00:09 24-12-2004 | Исправлено: Squee, 00:22 24-12-2004
    Yamb

Full Member

Цитата:
    Если вы мне собираетесь аппелировать лозунгами и фразами"гарант конституции""на благо народа клянусь служить" итд-то я не буду спорить.

Ну если по вашему мнению конституция это всего лишь набор фраз, которые всерьез нельзя воспринимать так как там одни лозунги то да, спорить тут бесполезно.

Цитата:
    А если верховная рада захочет расстрелять парламент

Верховная Рада это и есть парламент.

Цитата:
    или там прохожих?То их не посадят?

Ну конечно же нет, никто их не посадит. Если они так решат то такова воля народа. Но сами депутаты ничего в жизнь не претворяют, для этого есть другие органы, они только издают законы. Кроме того, по существующим нормам конституции президент должен подписывать эти законы или же налогать вето.

Цитата:
    Потому что уголовный кодекс к ним не относится?

Не относится. Это называется депутатской неприкосновенностью. Для того чтобы посадить депутата Верховная Рада должна издать специальный закон именно для одного конкретного депутата, и этот закон не будет частью уголовного кодекса.

Цитата:
    И во главе гос-ва не стоит закон и его соблюдение?

Нет, не стоит. Во главе государства стоит воля народа, порядок ее выражения (через Верховную Раду) и исполнения (президент и правительство) записан в конституции.

Цитата:
    то есть Вреховная Рада НЕ состоит из граждан Украины?

Состоит.

Цитата:
    Потому как каждый гражданин должен подчиняться Закону вообще-то!

Как видите, не каждый.

Цитата:
    Да,для меня дикость такие сентенции!Что какой-то орган власти не должен подчиняться Закону!

Раз это для вас дикость тогда вы, вероятно, не знакомы с основами политологии. Эта система существует в том или ином виде (роль президетна варьируется) в подавляющем большинстве стран и придумана не вчера.

Всего записей: 532 | Зарегистр. 14-09-2003 | Отправлено: 00:25 24-12-2004
    los2

Advanced Member
    Yamb,

Цитата:
     Для того чтобы посадить депутата Верховная Рада должна издать специальный закон именно для одного конкретного депутата, и этот закон не будет частью уголовного кодекса.

а где эта норма прописана,хочу почитать в оригинале.

Всего записей: 1845 | Зарегистр. 20-11-2001 | Отправлено: 00:32 24-12-2004
    Karina

Влюблённый котёнок
    Yamb

Цитата:
    И во главе гос-ва не стоит закон и его соблюдение?  

Нет, не стоит.

Вот вы сами себе и ответили.ТОгда взятки гладки,беззаконие-тот строй,который вы приветствуете.Но не стоит тогда себя к цивилизованному обществу причислять.У него,видите ли,во главе стоит Закон и его соблюдение.

Всего записей: 4899 | Зарегистр. 07-01-2004 | Отправлено: 00:34 24-12-2004
    Yamb

Full Member

Цитата:
    Не совсем так. За соблюдением закона следит прокуратура, за соответствием законов Конституции - Конституционный Суд.

Я не вижу как это противоречит моим словам о том что ВР может не руководствоваться законом.

Цитата:
    И опять-таки не совсем так. ВР рада может принять и отменить любой закон, но только при условии, что это происходит с соблюдением действующих законов и Конституции.

Нет, здесь вы не правы. ВР может принять ЛЮБОЙ закон который отменяет/видоизменяет существующий закон. ВР также может отменить Конституцию как полностью так и частично.

Добавлено

Цитата:
    Вот вы сами себе и ответили.ТОгда взятки гладки,беззаконие-тот строй,который вы приветствуете.

Янукович называет это состояние души "беспределом"

Цитата:
    Но не стоит тогда себя к цивилизованному обществу причислять.У него,видите ли,во главе стоит Закон и его соблюдение.

Возьмите конституцию РФ и почитайте, там вы найдете то же самое.

Всего записей: 532 | Зарегистр. 14-09-2003 | Отправлено: 00:37 24-12-2004
    Karina

Влюблённый котёнок
    Yamb

Цитата:
    Возьмите конституцию РФ и почитайте, там вы найдете то же самое.

То,что вы говорите-это софистика и силлогизмы.И Вы прекрасно понимаете, что именно я имею ввиду.а если Вы хотите устроить конкурс"кто лучше всего сможет извратить Конституцию,опираясь на нее же"-то для этого стоит создать тему в юморе.И продолжать это-бессмысленно.
    Проблема как раз в том,что Самоваркин и правда не понимает абсурдности того,что он написал(это не оскорбление его,он же сам посит объяснить), а вы, вместо того,чтобы объяснить ему,занимаетесь словоблудием

Всего записей: 4899 | Зарегистр. 07-01-2004 | Отправлено: 00:51 24-12-2004
    Yamb

Full Member
    los2

Цитата:

Даю по Российской Федерации:

Цитата:
    Согласно п.6 ст.19 Федерального закона о статусе члена Совета Федерации и статусе депутата Государственной Думы Федерального Собрания Российской Федерации, "Член Совета Федерации, депутат Государственной Думы не могут быть привлечены к уголовной ответственности ... за ... действия, соответсвующие статусу члена Совета Федерации и статусу депутата Государственной думы, в том числе по истечении срока их полномочий", "возбуждение уголовного дела ... осуществляется только в случае лишения ... депутата Государственной Думы непркосновенности".  

"Вопрос о лишении члена Совета Федерации, депутата Государственной Думы непркосновенности решается по представлению Генерального прокурора Российской Федерации соответствующей палатой Федерального Собрания Российской Федерации (п.1 ст.20 указанного закона).  

Всего записей: 532 | Зарегистр. 14-09-2003 | Отправлено: 00:57 24-12-2004
    los2

Advanced Member
    Yamb

Цитата:
    Для того чтобы посадить депутата Верховная Рада должна издать специальный закон именно для одного конкретного депутата, и этот закон не будет частью уголовного кодекса.

не находишь противоречия?

Всего записей: 1845 | Зарегистр. 20-11-2001 | Отправлено: 01:01 24-12-2004 | Исправлено: los2, 01:02 24-12-2004
    mc_karov

Гл. тренер ВФК
    Yamb Парламент может принимать закон, только если он не противоречит основному закону (Конституции), а никак не любой закон. Все нормы закона должны соответствовать Конституции. Например в конституции сказано, что закон не имеет обратной силы, есть также нормы вступления закона в силу, прописано также, какие вопросы вообще в компетенции Парламента. Насчет принятия новой Конституции, то обычно в конституции предусмотрено, что новая Конституция принимается на референдуме и т.п. То есть Парламент все таки ограничен в тех решениях, которые он может принимать и в самой Конституции статьи, которые может изменять Парламент  выделены.  

Всего записей: 9724 | Зарегистр. 12-03-2003 | Отправлено: 01:03 24-12-2004
    Karina

Влюблённый котёнок
    Yamb

Цитата:
    действия, соответсвующие статусу члена Совета Федерации и статусу депутата Государственной думы

Цитата:
    Вопрос о лишении члена Совета Федерации, депутата Государственной Думы непркосновенности решается по представлению Генерального прокурора Российской Федерации соответствующей палатой Федерального Собрания Российской Федерации  

Вот-вот.Простой человек тоже не может быть приведен к ответственности,если будет доказано.что он-не человек,допустим.Или что убитая(обворованная итд) им гражданка N-на самом деле ручка от чайника.ПОвторюсь,это для раздела юмора вообще-то

Всего записей: 4899 | Зарегистр. 07-01-2004 | Отправлено: 01:06 24-12-2004
    Yamb

Full Member

Цитата:
    Проблема как раз в том,что Самоваркин и правда не понимает абсурдности того,что он написал

Samovarov написал:

Цитата:
    Верховная рада не закон представляет, а народ

В этом он абсолютно прав, ничего абсурдного.

Добавлено
    los2

Цитата:
    не находишь противоречия?

нет, поясни.

Всего записей: 532 | Зарегистр. 14-09-2003 | Отправлено: 01:06 24-12-2004
    Karina

Влюблённый котёнок
    Yamb

Цитата:
    Верховная рада не закон представляет, а народ  

В этом он абсолютно прав, ничего абсурдного.

Вырванная из всей картины Конституции эта фраза абсурдна.ВСе равно что "Закон-основа гражданского общества.Но соблюдать его необязательно"

Добавлено
    Yamb
    вот тебе прекрасно пояснили
    mc_karov

Цитата:
    Парламент может принимать закон, только если он не противоречит основному закону (Конституции), а никак не любой закон. Все нормы закона должны соответствовать Конституции. Например в конституции сказано, что закон не имеет обратной силы, есть также нормы вступления закона в силу, прописано также, какие вопросы вообще в компетенции Парламента. Насчет принятия новой Конституции, то обычно в конституции предусмотрено, что новая Конституция принимается на референдуме и т.п. То есть Парламент все таки ограничен в тех решениях, которые он может принимать и в самой Конституции статьи, которые может изменять Парламент  выделены.  

Всего записей: 4899 | Зарегистр. 07-01-2004 | Отправлено: 01:11 24-12-2004
    los2

Advanced Member
    Yamb,

Цитата:

ВР недолжна принимать закон под конкретного депутата,есть процедура снятия деп.неприкосновенности,после снятия,на него распространяются все нормы права.

Всего записей: 1845 | Зарегистр. 20-11-2001 | Отправлено: 01:14 24-12-2004
    Squee

Newbie
    los2

Цитата:
    Yamb,
    Цитата: Для того чтобы посадить депутата Верховная Рада должна издать специальный закон именно для одного конкретного депутата, и этот закон не будет частью уголовного кодекса.  

Э-хе-хе... Все там же - Конституция Украины:

Цитата:
    Стаття 80. Народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність.  
    (положенню частини першої статті 80 дано офіційне тлумачення згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 26.06.2003 р. N 12-рп/2003)

и Закон Украины "Про статус народного депутата України":

Цитата:
    Стаття 27. Недоторканність народного депутата України  

1. Народному депутату гарантується депутатська недоторканність на весь строк здійснення депутатських повноважень. Народний депутат не може бути без згоди Верховної Ради України притягнутий до кримінальної відповідальності, затриманий чи заарештований.  
    (положенню частини першої статті 27  дано офіційне тлумачення згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 26.06.2003 р. N 12-рп/2003)

2. Обшук, затримання народного депутата чи огляд особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення народного депутата, а також порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції та застосування інших заходів, що відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата, допускаються лише у разі, коли Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо.  
    (положенням частини другої статті 27 в контексті положень статті 80 Конституції України дано офіційне тлумачення згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 10.04.2003 р. N 7-рп/2003)
    (положенню частини другої статті 27 в контексті положень частини третьої статті 80 Конституції України дано офіційне тлумачення згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 26.06.2003 р. N 12-рп/2003)

3. Особливості порядку притягнення народного депутата до відповідальності визначаються Конституцією України, цим Законом та законом про Регламент Верховної Ради України.  
    (Конституційне провадження у справі щодо офіційного тлумачення положень частини третьої статті 27 припинено згідно з рішенням Конституційного Суду України від 26.06.2003 р. N 12-рп/2003)

Цитата:
    ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

РІШЕННЯ  

у справі за конституційним поданням 56 народних депутатів України про офіційне тлумачення положень частин першої, третьої статті 80 Конституції України, частини першої статті 26, частин першої, другої, третьої статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України" та за конституційним поданням Міністерства внутрішніх справ України про офіційне тлумачення положення частини третьої статті 80 Конституції України стосовно затримання народного депутата України  
    (справа про гарантії депутатської недоторканності)  

м. Київ  
    26 червня 2003 року  
    N 12-рп/2003 
    Справа N 1-15/2003  

[skip]  

керуючись статтями 147, 150 Конституції України, статтями 45, 51, 63, 95 Закону України "Про Конституційний Суд України", Конституційний Суд України вирішив:  

1. В аспекті конституційних подань:  

1.1 Положення частини першої статті 80 Конституції України, за яким народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, та відповідне положення частини першої статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України" треба розуміти так, що депутатська недоторканність як елемент статусу народного депутата України є конституційною гарантією безперешкодного та ефективного здійснення народним депутатом України своїх повноважень і передбачає звільнення його від юридичної відповідальності у визначених Конституцією України випадках та особливий порядок притягнення народного депутата України до кримінальної відповідальності, його затримання, арешту, а також застосування інших заходів, пов'язаних з обмеженням його особистих прав і свобод.  

1.2 Положення частини третьої статті 80 Конституції України, частини першої статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України" стосовно затримання народного депутата України треба розуміти так, що затримання як тимчасовий запобіжний кримінально-процесуальний і як адміністративно-процесуальний заходи може бути застосоване до народного депутата України лише за згодою Верховної Ради України, на підставах та в порядку, встановлених Конституцією і законами України.  

Положення частини третьої статті 80 Конституції України, частини першої статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України" стосовно арешту народного депутата України треба розуміти так, що арешт (взяття під варту) як кримінально-процесуальний запобіжний захід і арешт як адміністративне стягнення за вчинене правопорушення можуть бути застосовані до народного депутата України лише за згодою Верховної Ради України, на підставах та в порядку, встановлених Конституцією і законами України.  

1.3 Положення частини другої статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України" стосовно затримання народного депутата України у контексті положень частини третьої статті 80 Конституції України треба розуміти так, що затримання чи арешт народного депутата України можливі за згодою Верховної Ради України незалежно від наявності її згоди на притягнення цього народного депутата України до кримінальної відповідальності.  

1.4 Положення частини першої статті 26 Закону України "Про статус народного депутата України" про те, що ніхто не має права обмежувати повноваження народного депутата, крім випадків, передбачених Конституцією України, цим та іншими законами України, треба розуміти так, що визначені Конституцією і законами України повноваження народного депутата України не можуть бути обмежені діями чи бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, керівників підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, громадян та їх об'єднань. Обмеження повноважень народного депутата України можуть встановлюватись виключно Конституцією і законами України.  

2. Конституційне провадження у справі щодо офіційного тлумачення положень частини третьої статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України" припинити.  

3. Рішення Конституційного Суду України є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.

Цитата:
    ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

РІШЕННЯ

у справі за конституційним поданням Президента України про офіційне тлумачення положень частин другої, третьої статті 17, частини другої статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України" (справа про гарантії діяльності народного депутата України)  

м. Київ
    10 квітня 2003 року
    N 7-рп/2003 
    Справа N 1-14/2003 

[skip]  

1.3. Положення частини другої статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України" в контексті положень статті 80 Конституції України треба розуміти так, що народний депутат України може бути без згоди Верховної Ради України притягнений до адміністративної відповідальності, якщо можливі запобіжні заходи чи стягнення за вчинене правопорушення не пов'язані із затриманням чи арештом народного депутата України.

Yamb

Цитата:
    Squee Цитата:И опять-таки не совсем так. ВР рада может принять и отменить любой закон, но только при условии, что это происходит с соблюдением действующих законов и Конституции.  

Нет, здесь вы не правы. ВР может принять ЛЮБОЙ закон который отменяет/видоизменяет существующий закон. ВР также может отменить Конституцию как полностью так и частично.

Вы через строчку читаете? Чуть ниже была цитата из Конституции:

Цитата:
    Присягаю додержуватися Конституції України та законів України

К сожалению, выделить ещё более жирно я не могу.

Закон Украины "Про Конституційний Суд України"

Цитата:
    [skip]
    Стаття 2. Завдання Конституційного Суду України
    Завданням Конституційного Суду України є гарантування верховенства Конституції України як Основного Закону держави на всій території України.  
    Стаття 3. Нормативне регулювання діяльності Конституційного Суду України
    Організація, повноваження та порядок діяльності Конституційного Суду України визначаються Конституцією України та цим Законом.  
    Конституційний Суд України приймає акти, що регламентують організацію його внутрішньої роботи у відповідності з цим Законом.  
    Стаття 4. Основні принципи діяльності Конституційного Суду України
    Діяльність Конституційного Суду України грунтується на принципах верховенства права, незалежності, колегіальності, рівноправності суддів, гласності, повноти і всебічності розгляду справ та обгрунтованості прийнятих ним рішень.
    [skip]
    Стаття 13. Повноваження Конституційного Суду України
    Конституційний Суд України приймає рішення та дає висновки у справах щодо:  
    1) конституційності законів та інших правових актів Верховної Ради України, актів Президента України, актів Кабінету Міністрів України, правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим;  
    2) відповідності Конституції України чинних міжнародних договорів України або тих міжнародних договорів, що вносяться до Верховної Ради України для надання згоди на їх обов'язковість;  
    3) додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту в межах, визначених статтями 111 та 151 Конституції України;  
    4) офіційного тлумачення Конституції та законів України.  
    Стаття 14. Межі повноважень Конституційного Суду України  
    До повноважень Конституційного Суду України не належать питання щодо законності актів органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, а також інші питання, віднесені до компетенції судів загальної юрисдикції.  
    Стаття 15. Підстави для визнання правових актів неконституційними
    Підставами для прийняття Конституційним Судом України рішення щодо неконституційності правових актів повністю чи в їх окремих частинах є:  
    невідповідність Конституції України;  
    порушення встановленої Конституцією України процедури їх розгляду, ухвалення або набрання ними чинності;  
    перевищення конституційних повноважень при їх прийнятті.  

Цитата:
    ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

РІШЕННЯ

у справі щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення підпункту 2 пункту 3 розділу IV Закону України "Про Конституційний Суд України" стосовно правових актів органів Верховної Ради України (справа про акти органів Верховної Ради України)

м. Київ  
    23 червня 1997 року  
    N 2-зп  
    Справа N 3/35-313  

[skip]

Конституційний Суд України  
    установив: 

1. Пункт 1 статті 150 Конституції України відносить до повноважень Конституційного Суду України вирішення питань про відповідність Конституції України (конституційність) законів та інших правових актів Верховної Ради України, актів Президента України, актів Кабінету Міністрів України, правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим.  

Підпункт 2 пункту 3 розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про Конституційний Суд України" юрисдикцію Конституційного Суду України з питань про відповідність Конституції України (конституційність) поширює на закони України та інші правові акти Верховної Ради України, її органів, акти Президента України, акти Кабінету Міністрів України, правові акти Верховної Ради Автономної Республіки Крим, прийняті до набуття чинності Конституцією України.  

Поширення юрисдикції Конституційного Суду України на закони та інші правові акти, прийняті до набуття чинності Конституцією України (28 червня 1996 року), в принципі узгоджується з пунктом 1 розділу XV "Перехідні положення" Конституції України: "Закони та інші нормативні акти, прийняті до набуття чинності цією Конституцією, є чинними у частині, що не суперечить Конституції України".  

На підставі зазначеного пункту перехідних положень Конституції України правомірним є поширення юрисдикції Конституційного Суду України з питань про відповідність Конституції України правових актів, прийнятих до набуття чинності Конституцією України, тільки на нормативні правові акти, враховуючи, що за своєю природою ненормативні правові акти, на відміну від нормативних, встановлюють не загальні правила поведінки, а конкретні приписи, звернені до окремого індивіда чи юридичної особи, застосовуються одноразово й після реалізації вичерпують свою дію.  

2. Конституція України 1978 року передбачала функціонування постійно діючого органу Верховної Ради України - Президії Верховної Ради України (на відміну від чинної Конституції України), а також постійних комісій Верховної Ради України та інших її органів.  

До внесення змін і доповнень до Конституції України 1978 року Законом України від 14 лютого 1992 року, яким Верховна Рада України конституювалась як єдиний орган законодавчої влади в Україні, а Президент України як глава держави і глава виконавчої влади, Президія Верховної Ради здійснювала у визначених Конституцією межах функції вищого, після Верховної Ради, органу державної влади в республіці, зокрема, в міжсесійний період у разі необхідності видавала укази, якими вносились зміни і доповнення до законодавчих актів з наступним їх затвердженням на пленарному засіданні Верховної Ради. Нормативні акти Президії Верховної Ради України мали вищу юридичну силу по відношенню до підзаконних актів. На сьогоднішній день діють окремі укази Президії Верховної Ради, не затверджені Верховною Радою України, якими внесено зміни і доповнення до законів України. Нормативні акти Президії Верховної Ради України повинні відповідати Конституції України, зокрема принципам і нормам стосовно прав і свобод людини та громадянина.  

3. Стаття 124 Конституції України поширила юрисдикцію судів на всі правовідносини, які виникають у державі, й закріпила положення, що судочинство здійснюється Конституційним Судом України та судами загальної юрисдикції. До повноважень Конституційного Суду України не належать питання щодо законності актів органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, а також інші питання, віднесені до компетенції судів загальної юрисдикції (стаття 14 Закону України "Про Конституційний Суд України"). Відповідно до пункту 1 розділу XV "Перехідні положення" Конституції України закони та інші нормативні акти, прийняті до набуття чинності Конституцією України, не повинні суперечити Конституції України, а отже, можуть перевірятися на предмет їх конституційності.  

До числа таких нормативних актів належать, зокрема, нормативні акти Президії Верховної Ради України. В силу їх специфічного місця в ієрархії нормативних актів України, що в свою чергу випливає з особливого статусу Президії Верховної Ради України в системі органів державної влади України до 14 лютого 1992 року, питання про відповідність цих нормативних актів чинній Конституції України належить до компетенції Конституційного Суду України, а не судів загальної юрисдикції.  

На основі викладеного та керуючись статтями 147, 150 та 152 Конституції України, статтями 61, 63, 65, 67, 69, 73 та 77 Закону України "Про Конституційний Суд України", Конституційний Суд України  

вирішив: 

1. Визнати положення підпункту 2 пункту 3 розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про Конституційний Суд України" в частині віднесення до юрисдикції Конституційного Суду України питань про відповідність Конституції України (конституційність) правових актів органів Верховної Ради України таким, що не відповідає Конституції України, крім нормативних актів Президії Верховної Ради України, прийнятих до набуття чинності Конституцією України.  

2. Положення підпункту 2 пункту 3 розділу IV Закону України "Про Конституційний Суд України", в частині, що визнана неконституційною, втрачає чинність з дня ухвалення цього рішення.  

3. Рішення Конституційного Суду України є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскарженим.

Уффф! Кажись, всё. Надеюсь, что хоть кто-нибудь кроме меня это всё прочитает...

Всего записей: 9 | Зарегистр. 10-12-2003 | Отправлено: 01:17 24-12-2004 | Исправлено: Squee, 01:30 24-12-2004
    Karina

Влюблённый котёнок
    Squee

Цитата:
    Уффф!  Кажись, всё...  

ну ты садист...

Всего записей: 4899 | Зарегистр. 07-01-2004 | Отправлено: 01:18 24-12-2004
    los2

Advanced Member
    Squee,

Цитата:
    Э-хе-хе... Все там же - Конституция Украины:

я знаю где прописаны нормы права,вопрос был не в этом

Всего записей: 1845 | Зарегистр. 20-11-2001 | Отправлено: 01:20 24-12-2004

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

Компьютерный форум Ru.Board » Общие » Темы по региональным встречам (v.1.0a) » Украинцы тут V
    LelikV (17-02-2005 13:11): http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=29&topic=7692

Реклама на форуме Ru.Board.